recept: Tejfölös-petrezselymes krumpli, Kifőzde
Tejfölös-petrezselymes krumpli
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

80 dkg krumpli,
8 dkg vaj,
2 dl tejföl,
1 csomó petrezselyem,




A krumplit alaposan megsikáljuk és sós vízben feltesszük főni. Forrástól számított 10-20 percig főzzük, akkor jó, amikor a vékony kés könnyedén kicsúszik a megszúrt a krumpliból.
Kicsit hűtjük, megpucoljuk, és nagyobb (kb. 3 cm-es) kockákra vágjuk, és beleborítjuk a forró, sós vajban elkevert tejfölben megfuttatott, apróra vágott petrezselyembe. Pár percig közepes lángon óvatosan kavarjuk, vigyázva, minél kevésbé törjük össze a krumplit.
Szaftos és száraz húsokhoz is adható, könnyű, finom köret.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: petrezselymes krumpli

Forrás: Forrás: Régi szakácskönyv nyomán.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.12.25. Utoljára frissítve: 2009.12.25.
Utolsó megtekintés: több, mint 25 perce (2024-05-03 12:45:57 - 2.68)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez