Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
80 dkg krumpli, 8 dkg vaj, 2 dl tejföl, 1 csomó petrezselyem, só |
A krumplit alaposan megsikáljuk és sós vízben feltesszük főni. Forrástól számított 10-20 percig főzzük, akkor jó, amikor a vékony kés könnyedén kicsúszik a megszúrt a krumpliból. Kicsit hűtjük, megpucoljuk, és nagyobb (kb. 3 cm-es) kockákra vágjuk, és beleborítjuk a forró, sós vajban elkevert tejfölben megfuttatott, apróra vágott petrezselyembe. Pár percig közepes lángon óvatosan kavarjuk, vigyázva, minél kevésbé törjük össze a krumplit. Szaftos és száraz húsokhoz is adható, könnyű, finom köret. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|